Grønland, verdens største øy
Åtte ganger så stor som Norge, men med et innbyggertall som en middels norsk by, ca 55.000.
Den opprinnelige befolkningen på Grønland er Inuittene. Disse antas i sin tid og ha utvandret fra Asia og vandret gjennom Amerika og Canada. Inuittene er bosatt over hele den nordlige halvkule, både i Canada, Grønland og i Russland.
Befolkningen i dag er i stor grad inuitter, i tillegg kommer en stor del fra Danmark og Færøyene. Grønlandsk ligner ingen annen språktype, og er vanskelig å lære.
Næringsgrunnlaget er fiske av reker, kveite og torsk, samt omfattende gruvedrift. Man har også hatt flere borekampanjer etter olje, men funnene har ikke vært kommersielle.
Grønland har selvstyre på stort sett alle områder utenom utenriks og forsvarspolitikken, da er det Danske riskfelleskapet som har ansvar. Hoveddelen av befolkningen bor på Vestkysten.DFEFs arbeid på Grønland
På 1950- og 60-tallet begynte flere frikirkelige bevegelser i Skandinavia å sende misjonærer til Grønland. På 70-tallet sendte DFEF i Norge Eldbjørg og Per Håskjold til Grønlands vestkyst.
De etablerte seg etter hvert i en by som het Maniitsoq (Sukkertoppen). Eldbjørg og Per Håskjold la ned ett stort arbeide på Grønland, særlig når det gjaldt omsorgen for barn og unge. Flere fra Norge ble med i arbeidet, både Synnøve Støen og Svanhild og Yngvar Andersen tjente i Maniitsoq. Hege og Bjørn Olsen var pastorpar der i flere år på 90-tallet.
Et av lederparene i Fløenkirken, Anne og Roy Wareberg var pastorpar i Maniitsoq på åttitallet og har fortsatt med å besøke menigheten regelmessig. De har kontakten med menigheten på vegne av Fløenkirken. Menigheten klarer seg selv økonomisk, men Fløenkirken støtter månedlig arbeidet som kalles Ginosko. Det er et arbeid der man hjelper mennesker som er utsatt for overgrep til å få tilbake menneskeverdet og en gjenopprettelse gjennom møte med Jesus. Flere fra menigheten i Maniitsoq reiser og besøker byer rundt i Grønland og holder kurs. Gjennom flere år har en sett veldig goderesultater. I tillegg bidrar Fløenkirken med større gaver for å holde bygningsmassene ved like.
Menigheten i Maniitsoq
Menigheten i Maniitsoq er en levende menighet, hvor en ser folk tar imot Jesus jevnlig. Lokalene er overfylte både på Gudstjenestene og barnearbeidet.
De fleste lokale frikirker i Grønland har medarbeidere som er blitt frelst og fått ledertrening i Maniitsoq. Det er en velsignelse.
Menigheten i Maniitsoq er med i sammenslutningen INO (Det nye livs kirke), Den Grønlandske Frikirke, som har menigheter på tretten ulike steder.
Mer informasjon om Den Grønlandske Frikirke finner du her: www.ino.gl
Gi gjerne en gave til arbeidet:
Kontonr. 3625.85.51642 (merk giroen Grønland)